Suggestie?


Heeft u een suggestie voor een blog over een bepaalde naam of een naamdrager, en bezit u zelf een leuke bijpassende illustratie, neem dan contact met mij op: vandrie.rob <at> gmail.com . De naam moet tussen 1940 en 1960 in Woerden voorkomen en daar nog steeds naamdragers tellen.

10 opmerkingen:

 1. Interesse in de stamboom van de familie Hoogeveen die zich in 1909 vestigde in Kamerik ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die staat ook op het lijstje Henk. Als je een leuke illustratie/familiefoto kan ik die erbij plaatsen.

   Verwijderen
  2. https://www.myheritage.nl/site-family-tree-186514532/hoogeveen

   De familielink, Ook de Woerdense tak Hilgers is verwant.

   Verwijderen
 2. Oudste vermelding die (nog) niet direct aansluit op de stamboom:
  https://www.myheritage.nl/document-1500065_186514532_186514532/grensgeschillen
  Hertog Jan van Beieren laat de boeren in Loosdrecht beloven niet over de ra-scheiding tussen Loosdrecht en Hilversum land te ontginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Rob, mijn vader heette Herman Gerritsen en hij had café de pompier. Zijn moeder, Martina van Rhee had de Reehorst en haar ouders daarvoor café de Moriaan in de Jan de Bakkerstraat. Kan je hierover verder terug zoeken? Groeten Anja Gerritsen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zie voor het echtpaar Barend Gerritsen en Martina Johanna van Rhee onder de naam Gerritsen in mijn blog. Wil je verder terug met de familie Van Rhee?

   Verwijderen
 4. Mijn achternaam is van der Willik. Mijn ouders kwamen in de 2e helft van de jaren 50 naar Woerden vanuit Rhenen maar de naam stamt uit Boskoop. Maar wat betekend de naam eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De naam komt in de zeventiende eeuw in de omgeving van Leiden voor. De Nederlandse Familienamenbank ziet het als een adresnaam.

   Verwijderen
 5. Heeft u enig idee op wat voor soort adres het gaat? Moet ik dan denken aan een streek of boerderijnaam of is dat niet meer na te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan een huisnaam zijn, of naam ontleend aan topografische aanduiding, stuk grond, plaats etc. Zoek op een oude topografische kaart in de omgeving waar de oudst bekende voorvader vandaan komt. Als hij zijn naam kan schrijven dan kan dat ook een aanwijzing geven. Schrijft hij zijn naam als Van der Willik, of anders? Kortom: Willik laat zich niet zo gemakkelijk duiden.

   Verwijderen